donderdag 17 juli 2014

Ajour breien

Hallo weer allemaal, leuk dat je weer even een kijkje komt nemen. De vakantietijd is begonnen in het eerste deel van Nederland en we hebben nu toch echt vakantieweer, mij hoor je niet!
Ook ik ben even een paar daagjes er tussenuit geweest, was leuk om na heel lange tijd weer een nicht te ontmoeten waar ik in mijn kinderjaren heel veel mee optrok, je kunt je voorstellen dat er heel veel te praten viel en te lachen bij het ophalen van alle herinneringen.

Ik had mijn haakwerk mee maar je snapt dat daar niet veel van terecht is gekomen.
Wel heb ik vorige week eindelijk mijn ajourtrui afgemaakt, het was een heel werk maar dan heb je ook wat. Het telwerk is echt een secuur werkje en het ging dan ook wel eens mis, dus maar weer uithalen of terugsteken, want foutjes..., dat werkt niet, daar blijf je naar kijken.
En dit is het geworden.......



Het is een patroon uit het blad Sandra Mode nr. 43
Het materiaal wat ik heb gebruikt is Champion van Lammy yarns, heel mooi gemeleerd dralon acryl, het patroon is gemaakt met 3 kleuren maar omdat al druk garen is heb ik het zo gehouden



Bedankt weer voor je bezoekje en graag tot de volgende keer en voor diegenen die met vakantie gaan een heel fijne vakantie

dinsdag 1 juli 2014

Vervolg op visserstruien

Allereerst wil ik weer 2 nieuwe volgers verwelkomen, erg leuk dat jullie geïnteresseerd zijn in mijn handwerkjes en belevenissen.
Zoals beloofd zou ik in een volgend bericht nog even terugkomen op het project "visserstruien".
We hebben een gezellige breiclub met steeds een wisselend aantal mensen, wie er tijd en zin heeft schuift gewoon aan in het Grand Cafe De Waker in Maassluis. Onder het genot van een kopje koffie of thee wisselen we dan weer de laatste nieuwtjes uit, tja dat hoort er nu eenmaal bij, dat maakt het ook gezellig
 En reken maar dat wij kunnen praten en breien, hoewel, soms gaat er wel eens iets mis en moet er weer even teruggestoken of zelfs uitgehaald worden, maar dat mag de pret niet drukken.
Inmiddels zijn er al heel wat truien, mutsen, vesten en sjaals afgeleverd en zelfs poppen zijn er aangekleed met kleding met het patroon, kenmerkend voor Maassluis.
Ook heeft de regionale media ons gevonden en zijn er al een aantal uitzendingen geweest. Er is een expositie in het douanehuisje (hoe toepasselijk en te zien in onderstaand filmpje) geweest, daar hebben een aantal dames in de weekenden dat het geopend was verteld hoe e.e.a. in zijn werk ging en ook hoe het er vroeger aan toe ging met de visserskleding. Daar stroomden  dan ook weer nieuwe opdrachten binnen waarmee andere dames weer mee aan de gang konden, ik denk dat we inmiddels wel de 100 stuks zijn gepasseerd met elkaar. De opbrengsten zijn bestemd voor de Monsterse Sluis, deze is jaren niet meer in gebruik geweest en kost nogal wat om op te knappen. De bedoeling is dat zo de pleziervaart ook weer de binnenwateren van Maassluis aan kan doen


op het filmpje ben ik ook te zien in het douanehuisje, zo grappig, er kwam een dame met een trui van 30 jaar oud, deze mocht natuurlijk ook tijdens de expositie bekeken worden.

Dan als laatste ook nog een foto van een hoekje van de expositie

Op deze foto zijn een aantal truien te zien.
Het lijkt wel een promotie praatje voor Maassluis (LOL), is het natuurlijk ook wel een beetje, maar volgens mij kan dat best voor een oude vissersplaats.
Ik hoop dat jullie plezier hebben beleefd aan mijn bericht van vandaag en graag weer tot de volgende keer, groetjes Jeannette