zaterdag 12 september 2015

Lang gebreid vest en hoe leuk is Punniken

hallo allemaal,

Het lange vest is af en ook al naar de nieuwe eigenaar, volgens het patroon zouden er knopen aan moeten maar mijn dochter wilde het liever zonder, een leuke speld is ook wel wat vlotter denk ik
In een eerder bericht had ik al de link gedeeld naar het patroon, ik zal het nummer er nu nog even bijzetten zodat het makkelijk is op te zoeken. Het patroon is van Drops nr 143-13

 
zelf maar even geposeerd voor de foto
 
en dan heb ik nog iets leuks herontdekt, de meesten van jullie zullen vast wel eens op Pinterest snuffelen net als ik, nou ja, laat ik daar toch hele leuke armbanden en kettingen tegenkomen gemaakt met het punnikklosje, moest ik natuurlijk ook even uitproberen met een restje garen

 
toen ik een stukje gepunnikt had heb ik het afgekant en gewoon een knoopje in gemaakt, lintje erom en klaar, ook die ben ik al weer kwijt (zie foto onder) 

 
vervolgens wilde ik iets met kraaltjes maken, maar dan moet de opening van de kraal wel groot genoeg zijn om het garen door te doen, ik had nog een paar kralen en wat dunner katoen en heb daar  onderstaand armbandje van gemaakt, ook die is alweer weg, toch een teken dat er meer zijn die het leuk vinden haha


Voor meer voorbeelden kun je op pinterest zoeken op punniken, staan hele leuke voorbeelden, ook ik heb er een bord met punniken staan.

Bedankt weer voor je bezoekje en graag weer tot de volgende keer, groetjes 
                                                                    Jeannette


8 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk comfortabel vest Jeannette. Het is top geworden.. Ook de armbandjes zijn een heel leuk idee. Ik snap dat je handwerkjes erg in de smaak vallen.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het vest is mooi door z'n eenvoud en zonder knopen zeker zo leuk. Ze worden toch bijna nooit vast gedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterend vest heb je gemaakt. Mooie kleur, past overal bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig vest, Jeannette. Daar zal je dochter nog veel plezier van hebben.
  En wat een leuk idee die gepunnikte armbandjes. Zal het bij ons op de Buitenschoolse opvang eens laten zien. Zullen ze vast leuk vinden om te maken denk ik!
  Nog een fijne zondag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat een pracht vest hebt je gemaakt en natuurlijk is je dochter er heel blij mee. En ik denk dat een mooi spelt ook erg mooi zal zijn.
  Ja ook het punniken is natuurlijk heel leuk om te doen en met kraaltje vind ik zo leuk. Leuk om ook als een extraatje cadeau te doen.
  Succes Jeannette en fijne zondag, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wim zou zeggen je frunnikt wat af met dat punniken. Maar leuk is het wel. gr leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thanks for this informative article, I hope you will get most positive response specially for this post. . . .
  โกเด้นสล็อต

  BeantwoordenVerwijderen