zondag 9 augustus 2015

Warm wintervest

Hallo allemaal,

Goh, de tijd gaat echt supersnel, zo begin je aan een nieuw jaar en zo zit je midden in het prachtige zomerweer. Juist omdat de tijd zo snel gaat ben ik maar vast begonnen aan een sportief lang vest voor dochterlief.
Ergens eind maart waren wij een weekje weg in Overijssel en in die weken daarvoor had ik op het Internet gezocht naar bouclégaren en een advertentie op marktplaats gevonden. Het was een adres in Staphorst bij Klaas en Grietje,  dat klonk zo leuk dat ik er meer van wilde weten, zo gedacht, zo gedaan!
Grietje liet via de mail weten dat ze geen openingstijden hadden maar als ik even liet weten wanneer ik wilde komen stond de koffie of thee klaar, nou dat noem ik nog eens gastvrij.  Wat bleek, Klaas en Grietje hadden tot voor een paar jaar terug een breifabriek en verkopen nu hun materialen tegen een kiloprijs. De klossen worden gewogen en zo wordt de prijs bepaald en ik kan je vertellen dat ik mijn slag geslagen heb, ik ging huiswaarts met een grote zak met garen. Hieronder de foto van het garen dat ik heb gekocht en zoals je kan zien ben ik voorlopig zoet.

 
Het eerste wat ik met het helder rode bouclégaren heb gemaakt is een shrug, dat is gewoon een rechte lap die je dubbel slaat en aan de zijkanten ongeveer 10 á 15 cm dichtnaait, dat zijn dan je armsgaten, zit heerlijk warm tijdens een frisse zomeravond
Op de foto hieronder zie je hoe ik een begin heb gemaakt van een lang wintervest,  het garen is denk ik een soort viscose, in ieder geval geen wol, het is een beetje gemêleerd en breit mooi op. Om te kijken welk materiaal het is heb ik de brandproef gedaan, je moet dan een vlammetje onder de draad houden, als het synthetisch is smelt het en als het wol of katoen is schroeit het. 


Nu gaan we nog even genieten van een heerlijke zomeravond, bedankt voor je bezoekje en graag tot de volgende keer





5 opmerkingen:

 1. Hoi Jeannette en wat heb je leuke uitjes gehad en wist je dat Staphorst eigenlijk helemaal niet zover hier vandaan is. Ik denk 15 a 20 minuten dus jullie hadden hier ook een bakkie kunnen drinken.
  Mooi vest met dat garen heb je al gemaakt. Ook ik ben aan de haak tegenwoordig en kijk maar onder aan deze post;
  http://elskesfun.blogspot.nl/2015/07/kalender.html
  en inmiddels ben ik al weer heel wat toertjes verder maar moet er nu 1 uithalen.
  Hopelijk kunnen we binnenkort weer leuke creaties bewonderen.
  Lieve groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi rood vestje heb je gemaakt! Enig. EN nu een lang wintervest...ben benieuwd hoelang je daarmee bezig bent.
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me lekker zo'n omslagvestje. Ik gebruik altijd een fleecedeken. Pas weer een gekocht bij Intratuin, die voelt nog soepeler aan. 25o s avonds nog en ik kan het koud hebben. Dom mens he? gr leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanks for this informative article, I hope you will get most positive response specially for this post. . . .
  โกเด้นสล็อต

  BeantwoordenVerwijderen